Υπηρεσίες Ειδικής Διαπαιδαγώγησης

Με τη χρήση εξειδικευμένου υλικού στοχεύεται η εξάσκηση και η εκμάθηση μαθησιακών αλλά και άλλων δεξιοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες, την ηλικία και το γνωστικό επίπεδο του παιδιού. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον χώρο του παιδιού και συγκεκριμένα στις περιοχές των βορείων προαστίων Αττικής: Χολαργό, Χαλάνδρι, Παπάγου, Αγία Παρασκευή & Νέο Ψυχικό.

Μαθήματα ειδικής διαπαιδαγώγησης εξ’ αποστάσεως

Πρόκειται για μαθήματα που πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε απευθείας σύνδεση με την ειδική παιδαγωγό και απευθύνονται σε μαθητές με ήπιες μαθησιακές δυσκολίες.Παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής παιδαγωγικού υλικού κατάλληλο για εκτύπωση.

Συμβουλευτική γονέων εξ’ αποστάσεως

Aξιοποιώντας την τεχνολογία έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά της μαθησιακής δυσκολίας του παιδιού σας, να μάθετε για τρόπους βοήθειας & οργάνωσής του σχετικά με τη μελέτη των μαθημάτων και να συζητήσετε οτιδήποτε σας προβληματίζει σχετικά με τη γνωστική του ανάπτυξη.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα μια τέτοιας υπηρεσίας είναι:

 • Πραγματοποιείται στην άνεση του χώρου σας γλιτώνοντας χρονοβόρες μετακινήσεις.
 • Πραγματοποιείται σε χρόνους και συχνότητα που εξυπηρετούν εσάς.
 • Εξατομικευμένη συμβουλευτική για θέματα που σας προβληματίζουν αναφορικά με τη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού σας.
 • Το κόστος της είναι ιδιαίτερα οικονομικό.

Αξιολόγηση Μαθησιακής Ικανότητας

Παρέχεται μια ολοκληρωμένη εκτίμηση της μαθησιακής ικανότητας του παιδιού η οποία καλύπτει τους σημαντικότερους τομείς της γνωστικής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα της αξιολόγησης θέτονται σαφείς και ρεαλιστικοί στόχοι του ειδικού παιδαγωγικού προγράμματος.

Τι λένε οι γονείς

 • O γιός μου μέχρι σήμερα έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο. Η κ. Ρίζου έχει την ικανότητα ν’ “ανοίγει” αμέσως τον σωστό δίαυλο επικοινωνίας με τον μαθητή της και να αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του. Επίσης έχει μεγάλη ευρηματικότητα και ευελιξία στον τρόπο διδασκαλίας της.
  Χριστίνα Γ.
  Μητέρα
 • Από την πρώτη στιγμή η κ. Ρίζου «κέρδισε» τον γιό μου, με την πραότητα και τον ήρεμο, αλλά ταυτόχρονα αποφασιστικό χαρακτήρα της. Είχαν πολύ καλή επικοινωνία. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν η οποιαδήποτε δυσκολία κατάλαβα ότι είχε βαθιά γνώση του αντικειμένου και ήταν πολύ προσεκτική.
  Κατερίνα Μ.
  Μητέρα
 • H διετής συνεργασία μας με την κ. Ρίζου μόνον ως άψογη μπορεί να χαρακτηριστεί. Η βοήθεια της ήταν ανεκτίμητη τόσο στο μαθησιακό κομμάτι όσο και στο σκέλος της συμπεριφοράς του παιδιού. Πρόκειται για άριστη παιδαγωγό, προσηνή, σοβαρή, τυπική και αξιαγάπητη. Η κόρη μας κυριολεκτικά τη λάτρεψε και ‘μεις το ίδιο άλλωστε! Φαιδώρα σε ευχαριστούμε!
  Αννέτα Δ.
  Μητέρα
 • Κυρία Φαιδώρα, σας ευχαριστώ για όλα. Σας θυμάμαι πάντα, όπως και όλα όσα μου μάθατε. Είμαι η καλύτερη μαθήτρια πια στη Γλώσσα και πιστεύω ότι χωρίς εσάς δεν θα κατάφερνα να είμαι σημαιοφόρος.
  Ναταλία Δ.
  Μαθήτρια

Προσωπικό Προφίλ

Φαιδώρα Ρίζου

Φαιδώρα Ρίζου
Ειδική Παιδαγωγός

Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου και κατοικεί. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστραικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά Σεμινάρια αναφορικά με την Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές έρευνες. Η επαγγελματική της εμπειρία εστιάζεται σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής & Κοινωνικής Φροντίδας στους τομείς: μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (φάσμα αυτισμού), καθώς και σε κατ’ οίκον συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Μιλάει απταίστως Αγγλικά και πολύ καλά Γαλλικά. Έχει προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής καθώς και σε Μ.ΚΟ για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Συνεργάτες

Ελληνική Εταιρεία Φιλοσοφικής Ψυχολογίας & Ψυχοθεραπείας

Η σύγχρονη φιλοσοφική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία αποτελεί εξέλιξη και συνέχεια της Υπαρξιακής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας. Το ρεύμα αυτό στο χώρο της εφαρμοσμένης ψυχολογίας έχει έρθει και στην Ελλάδα εκφραζόμενο με τη μορφή της Συμβουλευτικής, και εκπροσωπείται από την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ” (αστική μη κερδοσκοπική).Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος των εκπαιδευτικών μαθημάτων καθώς και των ομάδων αυτογνωσίας της Ε.Ε.Φ.Ψ.& Ψ/Θ είναι ο Γιώργος Ρίζος.
Ο Γιώργος Ρίζος είναι διδάκτωρ ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Στρασβούργου.
Έχει εργαστεί στο Παδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, πρώην Νταού Πεντέλης (1981-1988). Επί 4 χρόνια υπήρξε ειδικός συνεργάτης της Εθνικής Επιτροπής του AIDS (Πρόεδρος ο τότε Καθηγητής Γ. Παπαευαγγέλου) και στη συνέχεια ειδικός συνεργάτης του ΚΕΕΛ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) και νυν ΚΕΛΠΝΟ, για τη ψυχ. στήριξη ασθενών & φορέων του AIDS καθώς και των οικογενειών αυτών (1988-1991). Επίσης έχει διατελέσει συνεργάτης στον Συμβουλευτικό Σταθμό Οικογένειας & Νέων στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Χολαργού (1992-2003).
www.psychophil.gr
Top

Pin It on Pinterest