Φθινοπωρινή δραστηριότητα πρώτης αρίθμησης

Τώρα το φθινόπωρο, τα φύλλα των δέντρων προσφέρονται για ποικίλες δραστηριότητες χειροτεχνίας και μάθησης για τα παιδιά!

Μια δραστηριότητα που εισάγει το παιδί στην έννοια των αριθμών (αναγνώριση αριθμών, ταύτιση αριθμού και ποσότητας) και καλλιεργεί ταυτόχρονα τις δεξιότητες λεπτής κινητικότητας είναι η παρακάτω:

Στον κήπο, την αυλή, σε μια βόλτα στο βουνό ή στο δάσος, μαζέψτε μαζί με το παιδί φύλλα διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών και γυρνώντας στο σπίτι βάλτε τα σε ένα καλαθάκι , αφού πρώτα έχετε γράψει πάνω τους με έναν μαρκαδόρο τους αριθμούς από το 1-5 ή από το 1-10.

Σ’ ένα άλλο καλαθάκι βάλτε μανταλάκια και ενθαρρύνετε το παιδί να ξεκινήσει την δραστηριότητα βλέποντας και λέγοντας τον αριθμό που αναγράφεται σε κάθε φύλλο και βάζοντας στη συνέχεια πάνω του ίση ποσότητα από μανταλάκια.

Fine-Motor-Counting-Activity-1

Φυσικά η παραπάνω δραστηριότητα μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές ανάλογα με την ηλικία, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού. Για παράδειγμα, μπορούμε να δώσουμε στο παιδί να γράψει εκείνο τους αριθμούς πάνω στα φύλλα ή αν το παιδί είναι μικρότερης ηλικίας ή έχει μαθησιακές δυσκολίες, αντί των αριθμών μπορούμε να σχεδιάσουμε αντίστοιχο αριθμό από τελίτσες (πχ στη θέση του 1, μια τελίτσα, του 2 δύο τελίτσες κοκ).

Τέλος, αντί για μανταλάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλους συνδετήρες, ενώ αν το παιδί δυσκολευεται στην χρήση τους, προτείνουμε εναλλακτικά να τοποθετεί πάνω στα φύλλα βελανίδια, βοτσαλάκια ή κάστανα.

Πηγή φωτογραφίας
& ανάγνωση όλου του άρθρου εδώ:
http://themudkitchen.com/fine-motor-counting-activity

Σχετικά άρθρα

«Ζωντανεύοντας» τις ευχές των παιδιών τα Χριστούγεννα: 5 δημιουργικές δραστηριότητες

«Ζωντανεύοντας» τις ευχές των παιδιών τα Χριστούγεννα: 5 δημιουργικές δραστηριότητες

Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, μικροί και μεγάλοι ανταλλάσουν ευχές, επιθυμίες, προσδοκούν να πάρουν τα αγαπημένα τους δώρα οι μικρότεροι, αναμένουν καλύτερες προοπτικές με την έλευση της νέας χρονιάς οι μεγαλύτεροι.. “Θέλω..”, “Θα...

Το πρώτο βιντεοκλίπ για κωφούς!

Το πρώτο βιντεοκλίπ για κωφούς!

Δείτε το βιντεοκλίπ εδώ: https://m.youtube.com/watch?v=SahxXW94Mh0 Η πρόβα έχει τελειώσει και στην πόρτα με υποδέχεται ο Έκτορας με τη Μαρία. Στο βάθος η Μαίρη φροντίζει το τσέλο της, ενώ ο Ρενάτο εξηγεί στον Νίκο τις τροποποιήσεις που έκανε στη...

Δημοσιεύτηκε | βίντεο, κωφοί, μουσική
Τα αναγνωστικά ορόσημα ανά ηλικία

Τα αναγνωστικά ορόσημα ανά ηλικία

Δεν αναπτύσσουν όλα τα παιδιά με τον ίδιο ρυθμό τις αναγνωστικές τους ικανότητες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ορόσημα από τα οποία αναμένονται να περάσουν τα περισσότερα παιδιά. Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα αναγνωστικά ορόσημα ανά ηλικία: 0-12...

Πέτα ψηλά!

Πέτα ψηλά!

“Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του με χαρταετό, δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένιωσε τη δύναμη του σπάγκου, δεν κατάλαβε την δύναμη του αέρα. Κι όποιος δεν φώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού που βλέπει να κινδυνεύει...

Αφήστε ένα σχόλιο